Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Póréhagymás-sajtos lasagne

2010.03.22
Kép Póréhagymás-sajtos lasagne
 
Hozzávalók
8-9 tésztalap, 2 ek vaj, 3 púpozott evőkanál liszt, kb. 4-5 dl tej, reszelt sajt, 1 közepes szál póréhagyma, 1 piros húsú paprika, petrezselyemzöld, só, őrölt fehérbors, őrölt szerecsendió,
2 félmarék zöld olíva bogyó
Tálaláshoz parmezán forgács.
 
A tésztalapokat előírás szerint előfőzzük. A vajból és lisztből fehér rántás készítünk, belekeverjük a finom karikára vágott póréhagymát, és a pici kockára vágott paprikahúst, valamint a finomra vágott petrezselyemzöldet. 1-2 percig kevergetjük, majd felöntjük a tejjel.
Nagyon sűrű mártást kell kapnunk. Hozzáadjuk a fűszereket, belekeverjük a reszelt sajtot.
A tűzálló forma alját vajjal kikenjük és vékony réteg fehér mártást kenünk rá. Belefektetjük a tésztalapok 1/3 részét. Megszórjuk olíva bogyóval, lekenjük a mártással (a felénél kevesebbel). Erre olíva bogyó, mártás és újra tészta kerül. A tetejének kenéséhez hagyjunk egy kevés mártást ! Vajforgáccsal megszórjuk és előmelegített sütőben vagy grillben (180 °C-on) összesütjük.  (kb. 10 perc)
 
A szükséges tej mennyiség a liszt minőségétől, fajtájától is függ.